1. Miksi valita Isotex?

Isotex – levyillä saat enemmän kuin vain sisustuksen: lisäksi saat äänieristyksen (-22dB), lämpöeristyksen (pitää sisälämpötilan vakaana– vastaavasti joko lämpimänä tai viileänä, luonnollisen tuotteen (allergiavapaa), helppo asentaa (kts.tuotepakkauksessa oleva asennusohje).

2. Voiko levyjä pestä?

Kyllä, kaikki paperipintaiset seinälevyt ovat pestäviä. Kattolevyt eivät ole pestäviä, mutta kaikki valikoimassamme olevat levyt ovat uudelleenmaalattavia (käytettävä vain vesiemulsiomaalia).

3. Voiko levyjä maalata?

Tietoa katto- ja seinälevyjemme maalauksesta.

Tikkurilan kanssa yhteistyössä tehtyjen testien mukaan voimme suositella heidän maalejaan Harmony ja Joker. Tikkurilan maaleille on myönnetty M1, EU-kukka, Allergia- ja astmaliiton hyväksyntä sekä nyt myös Joutsenmerkki.

4. Miten asennetaan?

Riippuu siitä, millä materiaalilla seinä tai katto on päällystetty. Jos seinässä on tapetti ja seinät ovat suorat, voitte käyttää asennusliimaa(Soudal 48A). Jos teidän täytyy rakentaa seinät/katto ensin puurungon avulla suoraksi, on yksinkertaista käyttää nitomapistoolia. 

5. Onko kaikissa kattolevyissä joka sivulla ponttikiinnitys?

Ei, ainoastaan Quatro-koon kattopaneeleissa (1800mm). 

6. Voiko Isotex-levyjä käyttää kylpyhuoneessa? 

Ei. Isotex-levyt on tarkoitettu käytettäväksi vain kuivissa tiloissa. Toisaalta käyttö on luvattu esim. kesämökeillä, joita ei lämmitetä vuoden ympäri.

7. Antavatko Isotex-levyt seinän "hengittää"?

Kyllä. Isotexin tuottamisessa käytetään vain luonnollisia materiaaleja, jotka takaavat rakennuksen luonnollisen ilmanvaihdon.

8. Voiko seinälevyjä asentaa kattoon?

Kyllä, mutta sellaisessa tapauksessa teidän täytyy käyttää vahvempaa asennusliimaa ja pidempiä niittejä, lisäksi on huomioitava, ettei levyjen päissä ole ponttia..

9. Voiko kattolevyjä asentaa seinälle?

Kyllä, mutta on kiinnitettävä huomiota siihen, että kattolevyjen päällysmateriaali on heikompi (päällyspaperin alla olevan folion takia)kuin seinälevyllä . Teidän tulisi huomioida myös se, että kattolevyt eivät ole pestäviä.

10. Onko Isotex-levyjä mahdollista tapetoida myöhemmin?

Kyllä. Koska kyseessä on ns. palstautuva vinyylitapetti, on pintakerros postettava ennen uudelleen tapetointia, sillä vinyylitapetin pintaan ei tapettiliisteri tartu. Levyjen saumat voidaan tayttää elastisella täytemassalla tai jättää avoimiksi ja leikat tapetoinnin jälkeen mattoveitsellä auki.